Samtalekort er blevet til i vores bestræbelser for, at finde på noget som hele vores familie kan være samlet om, og have det hyggeligt med.

Mange gode og traditionelle familiespil viste sig nemlig ikke at være noget for vores barn på 10 år med Aspergers Syndrom. Det er simpelthen elementet med at tabe eller vinde, som gør disse spil til noget meget voldsomt og mere konkurrencepræget end egentlig hyggeligt.

Derfor ville vi gerne lave et alternativ til disse i øvrigt udmærkede spil, som en person med Aspergers Syndrom kunne deltage i. Samtidig ville vi gerne forsøge at lære børnene noget, - helst på en pædagogisk måde.

Meningen var, at der ikke skulle være noget konkurrencemoment. Der skulle være klare, let forståelige regler, og det skulle helst også være sjovt.

Vi fandt på at lave en række små kort, med nemme spørgsmål indenfor kategorierne; generel viden, social adfærd, overbegreber osv. Vi har bevidst undladt at opdele kortene i disse kategorier, f.eks. i farver, for herved at undgå at børnene får præferencer eller det modsatte for bestemte kategorier.

Resultatet blev 75 kort med rammende og relevante spørgsmål. Det, som vi nu har valgt at tilbyde andre under navnet "Samtalekort".

Med tiden opstod behovet for spørgsmålene opdateret, efterhånden som tiden gik, og derfor kan man nu få Samtalekort både til børn og teenagere.